Building on the successful partnership developed during the Hankook Technodome project – the company’s integrated R&D centre in Daejeon – Foster + Partners has designed Hankook’s new headquarters in Pangyo, on the outskirts of Seoul. The new building embraces several themes that are symbolic of Hankook’s desire to create a dynamic office environment that supports flexible working styles, as the company looks towards the future. The building serves as a catalyst for change for the company’s ongoing efforts to inculcate a progressive corporate culture.

David Nelson, Head of Design, Foster + Partners, said: “We wanted to design a workplace that was tailored to Hankook’s needs and their desire to create a new egalitarian working culture. Top-level executives are co-located with their teams on different levels, which promotes interaction between the key members, and enables a more fluid flow of information within the company. The open-plan workspaces can be configured organically to promote collaboration between different teams and also provide private space for smaller groups and individuals, all of this enables the building to adapt to changing needs over time, incorporating new ways of working as technologies evolve.”

The new Technoplex reflects Hankook’s development as a global brand, echoing the excellence in engineering that the company represents. The ten-storey building houses the Hankook offices and its subsidiaries, alongside a state-of-the-art business centre with a 175-seat auditorium. The floorplates spiral around a central atrium, creating spaces of differing heights throughout the building. The dynamic volume generates visual connections across the different levels encouraging staff interaction, while also letting natural light deep into the heart of the building.

Nigel Dancey, Head of Studio, Foster + Partners, commented: “The building wholeheartedly embraces the principles of biophilia to create a workplace that is focussed on wellbeing and sustainability. Indoor trees define breakout spaces on each level with greenery travelling to the top of the building. The floorplates spiral around a central atrium, creating spaces of differing heights throughout the building. The dynamic volume generates visual connections across the different levels encouraging staff interaction, while also letting natural light deep into the heart of the building.”

The atrium contains a large site-specific art installation by Jason Bruges Studio called, ‘Digital Phyllotaxy’. Visitors experience the immersive media artwork as they ascend to the main reception via an escalator. The artwork creates a visual metaphor for a tree canopy, bringing a sense of the outdoors inside the building. Travelling up through the spatial artwork, they experience evolving volumes of light, shadow and colour. The reception space includes another triptych media artwork by the same studio called, ‘Dynamic Tread’.

The building fa?ades have been carefully designed to optimise the use of natural light. Glass louvres are wrapped around the building at varying levels of density to moderate the indoor light levels. For instance, the communal and social areas are designed to be brighter and more relaxed, while the workspaces have stricter controls on light levels complemented by an intelligent artificial lighting system. It this way, the fa?ade responds to the activities taking place inside the building, also giving the building a unique visual identity.

Through its warm material palette, naturally lit spaces, and flexible workspaces, the design creates a positive experience for the company staff. Nature plays a vital role in the success of the workplace; indoor trees define breakout spaces on each level with greenery travelling to the top of the building. Overlooking the central atrium, they are designed for informal meetings and short breaks, while the open-plan workspaces can be configured organically to promote collaboration between different teams. The flexible layouts enable the building to adapt to changing needs over time, incorporating new ways of working as technologies evolve.

Iwan Jones, Partner, Foster + Partners, added: “The project builds on the success of the Hankook Technodome that we designed earlier, creating two distinctly different buildings bound together by key themes that are common to both buildings. The Hankook Technoplex seeks to bring new levels of spatial openness and transparency throughout the interior, creating three-dimensional visual connections between floorplates and to the outside. Through its warm material palette, naturally lit spaces, and flexible workspaces, the design aims to create a positive experience for the company staff.”

To break down the traditional hierarchical barriers and create a more egalitarian workplace, top-level executives are co-located with their teams on different levels. An executive business lounge on the top floor provides a space for company executives to meet informally, which promotes interaction between the key members, and enables a more fluid flow of information within the company. The building is sandwiched by social spaces, with the healthcare facilities, staff restaurant, and gymnasium in the first basement, and a landscaped terrace and a rest area for employees on the roof. The roof garden takes advantage of unobstructed views across the Pangyo area, offering a unique space for company events.

Heidi Han, Associate, Foster + Partners, said: “The Hankook Technoplex is the product of an incredible collaboration between the client, consultants and the design team. Inspired by the CEO’s vision for the Hankook’s work ethic, we have created a new symbol for the company that reflects its position as an advanced technology company that attracts some of the best talent in the world.”

Related Projects

Press Info

Katy Harris
Senior Partner
+44 20 7738 0455

Katy Harris

Subscribe to Foster + Partners

Enter your details to have the latest news and projects delivered to you.

Sorry there was a error. Please try again later. Please enter a valid email. reCAPTCHA verification failed. Please try again.

Thank you for subscribing.
Please check your email for our confirmation message.

av在线-av在线观看-欧美av在线观看